مقالات

آشنایی با تجهیزات فیبر نوری

امروزه برای تبادل اطلاعات در صنایع مختلف از شبکه مبتنی بر فیبرهای نوری استفاده می‌کنند. اما باید بدانید که برای اینکه شبکه فیبر نوری بتواند عملکرد خوبی داشته باشد، باید تجهیزات لازم برای فیبر نوری را تهیه کنید. در این متن می‌خواهیم به معرفی تجهیزات فیبر نوری بپردازیم و به شما بگوییم که چگونه فیبر نوری و تجهیزات آن می‌توانند نقش موثری در تبادل داده‌ها داشته باشند. بنابراین اگر می‌خواهید یک شبکه فیبر نوری قوی داشته باشید و بدانید که تجهیزات فیبر نوری چیست، با ما تا انتهای متن همراه باشید.

شاید برای شما جالب باشد: نام قطعات الکترونیکی با عکس

با فیبر نوری آشنا شوید.!

پیش از آشنایی با تجهیزات فیبر نوری، بهتر است با فیبر نوری آشنا شوید. نام دیگر فیبر نوری، تار نوری بوده که از جمله ویژگی‌های آن می‌توان به شفاف، بلند و باریک بودن رشته‌های آن اشاره کرد. نور می‌تواند از یک سمت فیبر نوری وارد و از سمت دیگر آن خارج شود، بنابراین جنس شیشه یا پلاستیک شفاف آن باید درصد ناخالصی کمی داشته باشد تا بتواند به خوبی و بدون تغییر نور را از خود عبور دهد.

فیبر نوری درحقیقت وظیفه تبادل و انتقال اطلاعات را دارد که این انتقال داده صوتی، تصویری، متنی و… توسط پالس‌های نوری صورت می‌گیرد. همچنین فیبر نوری در مقایسه با سایر کابل‌های معمولی، پهنای باند بزرگ و بیشتری دارد؛ اما برای اینکه بتوانید از فیبر نوری استفاده کنید، باید تجهیزات آن را داشته باشید که در ادامه به‌طور کامل به معرفی فیبر نوری و تجهیزات آن و راه اندازی تجهیزات فیبر نوری خواهیم پرداخت.

برای مطالعه:

آشنایی با قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

تجهیزات فیبر نوری چیست؟

آیا می‌دانید که تجهیزات فیبر نوری چیست و هر کدام از این تجهیزات مورد نیاز شبکه فیبر نوری چه ویژگی‌هایی دارند؟ برای اینکه فیبر نوری بتواند عملکرد خوبی داشته باشد و مشکلاتی برای فیبرها ایجاد نشود، بهتر است تجهیزات لازم برای فیبر نوری را فراهم کنید. در این بخش به معرفی تجهیزات فیبر نوری می‌پردازیم:

  • کابل فیبر نوری: تکنولوژی که در کابل‌های فیبر نوری استفاده شده، بسیاری از مشکلاتی که در کابل‌های مسی برای انتقال داده وجود داشته را حل کرده است. داده‌ها به‌صورت سیگنال نوری و با سرعت ۱۰ گیگابایت بر ثانیه از طریق کابل فیبر نوری منتقل می‌شوند.
  • ماژول فیبر نوری: انواع ماژول فیبر نوری عبارت است از مالتی مود و سینگل مود که با توجه به مسافتی که داده‌ها ارسال می‌شود، مدل مناسب ماژول را باید انتخاب کنید. ماژول‌ها باعث تقویت سیگنال‌ها و تبدیل سیگنال نوری به الکتریکی می‌شوند و بنابراین برای اتصالات داخل سوئیچ شبکه باید از رابط ماژول فیبر نوری استفاده کنید.
  • پچ کورد: پچ کورد باعث اتصال ایمن و دقیق میان دستگاه‌ها شده و همچنین برای متصل شدن پنل به سوئیچ نیز کاربرد دارد. انواع مختلفی از پچ کورد فیبر نوری در بازار وجود دارد که شما باید با توجه به نیاز پروژه و نوع فیبر، یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.
  • پچ پنل: پچ پنل فیبر نوری یکی از تجهیزات مورد نیاز شبکه فیبر نوری بوده که پنل رابط برای برقراری ارتباط بین تجهیزات و کابل فیبر نوری است، همچنین باعث عبور درست جریان برق در مدار نیز می‌شود. این قطعه دارای انواع مختلفی است که معمولا مدل دیواری آن کاربرد بیشتری دارد. البته فراموش نکنید که برای انتخاب پچ پنل فیبر نوری باید نوع کانکتور پیگتیل را درنظر داشته باشید.
  • دستگاه فیوژن: اگر می‌خواهید دو تار فیبر نوری را به یکدیگر متصل کرده و جوش بدهید، باید از دستگاه فیوژن استفاده کنید. این دستگاه یکی از انواع تجهیزات فیبر نوری بوده که با اتصال درست و دقیق دو تار فیبر نوری، از افت پالس نوری جلوگیری می‌کند.
  • آداپتور فیبر نوری: وقتی صحبت از آشنایی با تجهیزات فیبر نوری می‌شود، باید به آداپتور نیز اشاره کرد. آداپتور معمولا داخل پچ پنل قرار دارد و دو فیبر کابل نوری را به یکدیگر متصل می‌کند.
  • سوئیچ فیبر نوری: سوئیچ فیبر نوری وظیفه دارد تا اطلاعات را به نور و یا برعکس تبدیل کند. بنابراین در ساختمان سوئیچ فیبر نوری، یک پورت فیبر نوری و پورت شبکه وجود دارد تا با اتصال به فیبر و شبکه بتواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد.
  • مبدل فیبر نوری: اگر می‌خواهید پورت فیبر نوری را به پورت‌های دیگر تبدیل کنید، می‌توانید از مبدل فیبر نوری استفاده کنید.

در انتها فراموش نکنید که برای راه اندازی تجهیزات فیبر نوری حتما از افراد متخصص و باتجربه در این زمینه کمک بگیرید.

در رابطه با بهترین شرکت های الکترونیکی ایران چه می دانید؟

مهم ترین تجهیزات فیبر نوری

در زیر به معرفی و بررسی مهم ترین تجهیزات فیبر نوری می پردازیم که آشنایی با آن ها نه تنها برای علاقه مندان به فعالیت در این حوزه بلکه برای افراد عادی نیز مفید است.

کابل های فیبر نوری

اگر قصد آشنایی با تجهیزات فیبر نوری را داشته باشید اولین و شاید مهم ترین تجهیزاتی که باید با آن آشنا شوید، کابل های فیبر نوری هستند. بدون استفاده از کابل، هیچ ارتباطی برقرار نشده و در نتیجه سایر تجهیزات نیز کارایی خاصی نخواهند داشت. این کابل ها از سیگنال های نوری برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند و همین امر باعث شده است تا سرعت انتقال داده در آن ها به طرز قابل توجهی از کابل های مسی بیشتر باشد.

انواع کابل های نوری از لحاظ انتقال اطلاعات

کابل های نوری را از نظر انتقال اطلاعات به دو دسته سینگل مود و مولتی مود تقسیم بندی می کنند. کابل های سینگل مود برای مسافت های طولانی استفاده می شوند، با این وجود حجم کمتری از اطلاعات را جا به جا می کنند. از طرفی دیگر کابل های مولتی مود مسافت کوتاه تری را پشتیبانی کرده اما در عوض حجم اطلاعات بیشتری را انتقال می دهند. بنابراین شما می توانید با توجه به نیاز خود هر یک از انواع کابل های نوری را سفارشی سازی نمایید. همچنین در صورتی که تخصصی در این زمینه را نداشته و یا قصد صرف زمان زیادی در این رابطه را ندارید، می توانید این کار را به متخصصان با تجربه در این حوزه بسپارید.

ثبت سفارش برای خرید فیوز شیشه‌ای و انواع قطعات الکترونیکی smd و … در سایت رسام در کمتر از پنج دقیقه، قطعات کمیاب بازار را با بهترین کیفیت تنها با چند کلیک خریداری کنید.

انواع کابل های فیبر نوری از لحاظ نوع پوشش دهی

برای آشنایی با تکنولوژی و تجهیزات فیبر نوری لازم است بدانید که کابل های فیبر نوری از لحاظ پوشش دهی دارای دو نوع داخلی( indoor) و خارجی( outdoor) هستند. اگر قصد راه اندازی شبکه در ساختمان ها را دارید بهتر است از کابل های نوری داخلی استفاده کنید. چراکه روکش های انعطاف پذیرتری داشته و به همین دلیل در ساختمان ها ساده تر پیاده سازی می شوند. از طرفی دیگر اگر قصد دارید شبکه مبتنی بر فیبر نوری خود را از نظر جغرافیایی گسترده تر کنید، استفاده از کابل های نوری outdoor  توصیه می شود. این کابل ها روکش و شیلدهای مقاومی داشته و به همین دلیل در تغییرات آب و هوایی بدون مشکل خاصی به کار خود ادامه می دهند.

تجهیزات الکترونیکی در ساختمان‌ها نقش مهمی را ایفا می‌کنند و بهتر است فیبر نوری یا سایر قطعات الکترونیکی کاربردی در تجهیزات ساختمان از بهترین کیفیت استفاده شود.

سایت رسام بزرگترین فروشگاه برای خرید آی سی، خرید اپتوکوپلر و انواع تجهیزات الکترونیکی است.

پچ پنل فیبر نوری

از دیگر انواع تجهیزات فیبر نوری می توان به پچ پنل ها اشاره کرد. به طور کلی از پچ پنل برای نظم دادن و اتصال کابل ها به کانکتورها استفاده می شود. اهمیت این موضوع زمانی مشخص می شود که تعداد کابل های شما افزایش یابد و با محدودیت فضا برای ساماندهی آن ها رو به رو شوید. به همین دلیل پچ پنل ها یکی از تجهیزات مورد نیاز برای راه اندازی شبکه فیبر نوری محسوب می شوند.

امروزه استفاده از قطعات SMD در ساخت انواع تجهیزات الکترونیکی کاربرد گسترده‌ای دارد پیشنهاد می‌شود با خواندن مطالب موجود در رسام در مورد خازن SMD و مقاومت SMD اطلاعات بیشتری در مورد این نوع قطعات کسب کنید

همچنین بخوانید: نحوه خواندن مقاومت smd

سوئیچ های فیبر نوری

سوئیچ های فیبر نوری دارای یک یا چند پورت فیبر نوری بوده که امکان اتصال ماژول ها به خود را فراهم می کنند. به طور کلی سوئیچ های فیبر نوری تفاوت زیادی از لحاظ عملکرد با سوئیچ های اترنت ندارند، به جز یک مورد! پهنای باند و سرعت این سوئیچ ها نسبت به سوئیچ های کابلی چندین برابر می باشد؛ در نتیجه با استفاده از آن ها شبکه ای به مراتب پر سرعت تر از شبکه هایی که از سوئیچ اترنت استفاه می کنند، خواهید داشت.

بیشتر بخوانید:

معرفی اجزا و قطعات برد الکترونیکی

ماژول و مبدل های فیبر نوری

همانطور که می دانید برای تبدیل سیگنال های نوری به الکتریکی نیاز به یک مبدل( یا بهتر است بگوییم ماژول) می باشد. ماژول های فیبر نوری که از جمله مهم ترین تجهیزات فیبر نوری به حساب می آیند، وظیفه تبدیل و البته تقویت سیگنال های نوری به الکتریکی را در کوتاه ترین زمان ممکن به عهده دارند. شما می توانید با توجه به نیاز خود نوع تک کور یا دو کور را انتخاب نمایید؛ همچنین توجه داشته باشید که ماژول ها به پورت های درون سوئیچ، که در بالا در رابطه با آن توضیحاتی ارائه دادیم، متصل می شوند.

به بیانی متفاوت، از دیگر تجهیزات لازم برای فیبر نوری مبدل های فیبر نوری می باشند. وظیفه این مبدل ها( همانطور که از نامشان مشخص است) تبدیل پورت های فیبر نوری به سایر پورت ها می باشد. بنابراین اگر قصد تبدیل پورت ها را دارید استفاده از حداقل یک یا چند مبدل( بسته به نیازتان) اهمیت ویژه ای داشته و تا اندازه زیادی کارتان را تسهیل می کند.

درباره کاربردهای فیبر نوری چه می‌دانید؟

بعد از معرفی تجهیزات فیبر نوری، نوبت به بررسی کاربردهای فیبر نوری در صنایع مختلف می‌رسد:

  • کاربرد فیبر نوری در مخابرات: انتقال اطلاعات و داده‌ها با نور لیزر، یکی از کاربردهای فیبر نوری است. فیبر نوری دارای انعطاف‌پذیری مطلوب و کیفیت خوب بوده و قابل استفاده برای مسافت‌های طولانی است و به همین دلیل از آن در شبکه‌های مخابراتی و کامپیوتری استفاده می‌کنند.
  • کاربرد فیبر نوری در پزشکی: با استفاده از فیبر نوری می‌توان بیماری‌ها را تشخیص و آزمایش‌های مختلفی را بر روی بیمار انجام داد. به عنوان مثال فیبرهای نوری قابلیت تشخیص نارسایی داخل بدن، انجام جراحی لیزر، آندوسکوپی و… را دارند.
  • کاربرد نظامی فیبر نوری: از جمله کاربردهای فیبر نوری در سیستم نظامی و دفاعی می‌توان به هدایت و کنترل موشک‌ها، برقراری ارتباط با زیردریایی، کنترل و ارتباط با رادارها و… اشاره کرد.
  • کاربرد فیبر نوری در حسگرها: امروزه از فیبرهای نوری به عنوان بخش اصلی در حسگر‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد. بنابراین فیبرهای نوری می‌توانند آلودگی آب دریا، فشار، جریان الکتریکی، سطح مایعات، پرتوها و… را اندازه‌گیری کنند.

بیشتر بخوانید:

معرفی اجزا و قطعات برد الکترونیکی

قیمت تجهیزات فیبر نوری چیست؟

اگر می‌خواهید بدانید که قیمت تجهیزات فیبر نوری چیست، بهتر است ابتدا با کارشناس‌ها تماس بگیرید تا مدل موردنظر از فیبر نوری و تجهیزات آن را انتخاب کنید. باتوجه به اینکه انواع مختلفی از تجهیزات لازم برای فیبر نوری با قیمت‌های متفاوتی در بازار وجود دارد، شما باید کیفیت تجهیزات مورد نیاز شبکه فیبر نوری را نیز درنظر بگیرید. زیرا ممکن است قطعه‌ای ارزان را خریداری کنید اما نتواند به درستی داده‌های نوری را در کابل انتقال دهد.

بیشتر بدانید: سلف چیست

سخن پایانی

بعد از آشنایی با تجهیزات فیبر نوری، می‌دانید که به چه قطعاتی در شبکه نیاز دارید. بنابراین اگر از شما بپرسند که تجهیزات فیبر نوری چیست، می‌توانید به‌طور کامل درباره عناصر مهم شبکه فیبر نوری توضیح دهید. در آخر فراموش نکنید که برای خرید تجهیزات فیبر نوری و راه اندازی تجهیزات فیبر نوری از افراد متخصص کمک بگیرید تا بتوانید بهترین و البته مقرون‌به‌صرفه‌ترین انتخاب را داشته باشید.

برای استعلام قیمت و خرید قطعات الکترونیکی روی لینک کلیک کنید.

همچنین انواع مختلف ic های کمیاب نیز تامین و در اختیار مشتریان عزیز قرار داده می شود. برای استعلام قیمت و خرید ic کلیک کنید.

اگر قطعاتی مدنظرتان است که در سایت پیدا نکردید برای سفارش قطعات الکترونیکی از خارج از کشور نیز می توانید اقدام نمایید. مجموعه رسام الکترونیک  واردات قطعات الکترونیک را نیز انجام می دهد.

همچنین انواع ترانزیستور نیز در مجموعه رسام ارائه می شود. برای استعلام قیمت و خرید ترانزیستور کلیک کنید.

پتانسیومتر تریمر و مولتی ترن نیز یکی دیگر از قطعات مهمی است که پیدا کردن آن ها در ایران کار سختی است. اما سایت رسام این قطعات را نیز از چین وارد می کند. برای استعلام قیمت و خرید پتانسیومتر تریمر و مولتی ترن کلیک کنید.

همچنین می توانید برای گرفتن قیمت و خرید دیود نیز به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
خازن اس ام دی نیز از دیگر قطعات کمیاب در ایران می باشد که می توانید برای مشاهده قیمت و خرید خازن اس ام دی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

کلیک کنید.!

5/5 - (1 امتیاز)
مدیرسایت

View Comments

  • لطفا ادرس دفترتونو میدین که برای سفارش حضوری خدمت برسم؟البته امکان سفارش حضوری هست ؟

Recent Posts

تقویت کننده تفاضلی: کاربردها، مزایا و محدودیت‌ها

در دنیای پیچیده الکترونیک، تقویت کننده تفاضلی نقشی حیاتی ایفا می‌کند. این قطعه الکترونیکی که…

1 ماه ago

مهندسی معکوس و فرآیند های تحلیل محصول

در دنیای امروز، نوآوری و بهبود مستمر محصولات و سیستم‌ها از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.…

1 ماه ago

برد آردوینو چیست؟ | انواع و کاربرد

آردوینو یکی از شناخته شده ترین بردهای الکترونیکی است که در دنیای مهندسی، پروژه های…

2 ماه ago

راهنمای تشخیص رگولاتور از ترانزیستور

تشخیص رگولاتور از ترانزیستور نیازمند درک تفاوت های اصلی بین این دو نوع قطعه الکترونیکی…

3 ماه ago

هرچیزی که باید درباره دیود tvs بدانید

همانطور که می دانید، دیودهای مختلفی در سراسر دنیا به مشتریان عرضه می شوند که…

5 ماه ago

با انواع سنسور دما به طور کامل آشنا شوید

مطالعه و درک عمیق از انواع سنسور دما، از جمله مهم ترین مباحثی است که…

5 ماه ago