بلاگ

آشنایی با قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

قطعات الکترونیک و کاربرد آنها

tel:09121006436

قطعات الکترونیکی به قطعات جداگانه‌ای اطلاق می‌شود که برای ساخت مدار الکترونیکی به‌کار گرفته می‌شوند‌. این قطعات به وسیله چند کانکتور به مدار متصل شده و از این طریق جریان را انتقال می‌دهند. قطعات الکترونیک جزو اجزای کلیدی مدارها هستند و در نحوه کارکرد مدارهای الکترونیکی نقش موثری دارند؛ بنابراین با خراب شدن هر کدام از این قطعات، کارکرد مدار الکترونیکی نیز با خطا مواجه می‌شود‌. شاید اطلاع نداشته باشید؛ ولی قطعات الکترونیک در بیشتر وسایل اطراف‌تان وجود دارند. کامپیوتر و لپ‌تاپ‌ها، دستگاه کپی و فکس، تلویزیون، هندزفری، هدفون و… از این قطعات ریز تشکیل شده‌اند. بنابراین درصورت خراب شدن هرکدام از این وسایل باید بدانید که به کدام قطعه الکترونیک نیاز دارید.  برای آشنایی بیشتر با هرکدام از قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها این مقاله را به دقت مطالعه کنید. در ادامه این مطلب به معرفی انواع قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها می‌پردازیم.

شناخت قطعات الکترونیکی

هر مدار از قطعات مختلفی تشکیل شده است. برخی از این قطعات، نقش بنیادی در مدار دارند؛ مثل خازن و مقاومت. برخی از قطعات نیز تامین‌کننده توان و انرژی مدار هستند؛ مثل ژنراتور سیگنال‌. برخی دیگر هم برای اندازه‌گیری و سنجش مدار به کار می‌روند؛ مثل مولتی‌متر.

این قطعات بر اساس میزان انتقال برق نیز به دو دسته فعال و غیرفعال تقسیم می‌شوند. قطعات الکترونیکی فعال که با نام قطعات اکتیو هم شناخته می‌شوند، وظیفه ایجاد و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز مدار را برعهده دارند. قطعات غیرفعال یا پسیو به وسیله‌ی دو کانکتور به مدار متصل می‌شوند؛ قطعات غیرفعال از انرژی استفاده نمی‌کنند؛ این قطعات تنها می‌توانند جریان برق و انرژی را کنترل کنند و یا از خود عبور دهند.

نام قطعات الکترونیکی و کاربردی آنها

برای تعمیر وسایل باید نام قطعات مختلف را بدانید و دانش خود را درباره قطعات الکترونیک و کاربرد آنها بالا ببرید. به این منظور در ادامه مطلب به توضیح برخی از این قطعات و کارکرد آن‌ها پرداخته‌ایم‌.

کانکتور

این قطعه که با نام ترمینال هم شناخته می‌شود، به شکل دندانه‌های باریک و فلزی است. این قطعه در عین ساده بودن، اهمیت بالایی در مدار دارد؛ چرا که کانکتور، رابط اتصال قطعات مختلف به مدار الکتریکی است. می‌توان کانکتور را با استفاده از لحیم‌کاری به مدار متصل کرد. مزیت استفاده از کانکتور در ایجاد استحکام و ایمنی بالاست؛ این قطعات ظریف علاوه بر انتقال جریان، از خطراتی چون برق گرفتگی جلوگیری می‌کنند. کانکتورها از جنس‌های مختلفی تولید می‌شوند و با توجه به جنس، موارد مصرف گوناگونی دارند.

مقاومت

مقاومت یکی دیگر از انواع قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها در کنترل کردن جریان برق است؛ این قطعه به وسیله دو کانکتور به مدار متصل می‌شود. مقاومت‌ها بر اساس میزان تحمل انرژی نیز انواعی دارند.

قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

دیود

دیودها همانند باتری، دارای دو جریان متفاوت مثبت و منفی هستند‌. دیودها انواعی دارند که برخی از آن‌ها به این شرح هستند؛ ال ای دی، دیود سیگنال کوچک و سیگنال بزرگ، دیود کریستالی، دیود گان، دیود وکوم، دیود لیزری و… . برای خرید دیود مورد نظرتان می‌توانید به وب‌سایت رسام مراجعه کنید‌.

معرفی قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

ترانزیستور

این قطعه دارای سه پایه بلند است و ولتاژ برق به پایه‌ای به نام پایه بیس متصل می‌گردد. پایه بیس، جریان الکتریکی را به دو پایه دیگر ترانزیستور انتقال می‌دهد. ترانزیستور از اصلی‌ترین قطعات مدار الکتریکی است و به وسیله این قطعه می‌توان جریان الکتریکی را متصل یا جدا نمود.

سلف

این قطعه از سیم پیچیده شده تشکیل شده است. مرکز و هسته بعضی از سلف‌ها خالی است و هسته بعضی دیگر از جنس آهن‌ربا است؛ مغناطیسی بودن هسته باعث تقویت سلف می‌شود. به طور کلی سلف‌ها هم جزو قطعات پسیو هستند و جریان برق را در خود نگه می‌دارند.

آداپتور یا مدار IC

این قطعه، یک سیستم کوچک است که از تمامی اجزا و قطعات موردنیاز مدار ساخته شده است. آداپتورها موارد مصرف زیادی دارند؛ انواع ساعت‌ و کامپیوتر نیز دارای مدار IC هستند. آداپتورها انواع مختلفی دارند؛ نمونه‌هایی از آداپتورها پیچیدگی بیشتری در ساخت دارند و نمونه‌های دیگر، ساده‌تر هستند. به طور کلی برخی آداپتورها عبارتند از؛ آداپتور تایمر، آداپتور سوئیچینگ، آداپتور خطی، آداپتور آنالوگ و آداپتور دیجیتال.

شناخت قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

فیوز

فیوز یکی از قطعاتی است که موجب می‌شود مدار ایمن بماند. فیوز می‌تواند جریان برق را کنترل کند و از وارد شدن مقدار زیادی جریان برق جلوگیری کند. این قطعه نقش محافظتی دارد و درصورت ورود جریان بالای برق، مدار را خاموش می‌کند. فیوز از اجزایی به نام نگهدارنده، کنتاکت و مغزی تشکیل شده است. برخی از فیوزها با نام‌های فیوز کارتریج، فیوز ولتاژ بالا، فیوز گرمایی و فیوز اتوماتیک شناخته می‌شوند.

میکروکنترل

این قطعه برای کنترل دستگاه‌ها به کار می‌رود. میکروکنترل‌ها دارای دندانه‌های بسیار ریز و کوچک در اطراف خود هستند و در دستگاه‌های مختلفی اعم از گوشی موبایل، ساعت‌ها، ماشین لباس‌شویی، ماشین ظرف‌شویی، دوربین و… به کار می‌رود.

ترانسفورماتور

ترانسفورماتور نیز یکی دیگر از قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها در کنترل جریان برق در مدار است؛ تراسفورماتور از دو سیم‌پیچ تشکیل شده است و دارای انواع گوناگونی است. هر کدام از این ترانسفورماتورها استفاده متفاوتی دارند و از سیم‌پیچ‌های گوناگونی ساخته شده‌اند.

قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

باطری

باطری‌ها حاوی انرژی شیمیایی هستند. با اتصال باطری به مدار، انرژی شیمیایی باطری به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود و در مدار جریان می‌یابد. باطری‌ها دارای دو نوع هستند؛ نمونه‌ای از باطری‌ها امکان شارژ شدن دارند و نمونه‌ای دیگر مصرفی هستند؛ نمونه‌های مصرفی بعد از تمام شدن، دور انداخته می‌شوند.

معرفی قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

موتور

این قطعه با چرخش، جریان الکتریکی تولید می‌کند. موتور‌ها ابعاد متفاوتی دارند و هم در ابعاد بسیار کوچک و هم در اندازه‌های عظیم تولید می‌شوند. موتورها در بیشتر مدارها به‌کار می‌روند؛ نمونه‌ی ساده آن، ساعت مچی است.

صفحه نمایشگر

صفحه نمایشگر حاوی یک صفحه مسطح می باشد؛ اطلاعات نمایش داده شده در این قطعه، حاصل انعکاس نور در آن‌ است. از این قطعه برای نمایش اعداد یا اعلان‌های ساده از آن‌ها استفاده می‌شود. صفحه نمایشگر در انواع مختلفی تولید می‌شود؛ نمونه‌های گران‌قیمت و پیشرفته‌تر آن در ایستگاه‌های راه‌آهن و برای اعلام ساعت قطار و مواردی از این قبیل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نام قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

کلید

یکی دیگر از قطعات مدار الکترونیکی، کلید نام دارد. این قطعه طراحی پیچیده‌ای ندارد و برای قطع و وصل کردن جریان الکتریکی به کار می‌رود. کلیدها به صورت تک پل یا دو پل ارائه می‌شوند.

کسب اطلاعات بیشتر درباره قطعات الکترونیک و کاربرد آنها

بیشتر قطعات و لوازم الکترونیکی مصرفی، جزو قطعات صادراتی هستند؛ این قطعات توسط کشورهایی چون آمریکا، چین و هند تولید می‌شود. کیفیت و جنس قطعات تولید شده در هرکدام از این کشورها متفاوت است؛ بنابراین برای تهیه این لوازم باید به فروشگاه‌های حضوری و آنلاین متعبر مراجعه کنید. نام یکی از این فروشگاه‌های معتبر فروشگاه رسام است.

فعالیت این فروشگاه در زمینه تامین انواع تجهیزات فیبر نوری و قطعات الکترونیک می باشد؛ شرکت الکترونیک رسام هم به صورت آنلاین و هم حضوری فعالیت می‌کند و به ارائه باکیفیت‌ترین قطعات می‌پردازد. فروشگاه رسام بیش از یک دهه در زمینه قطعات و تجهیزات الکترونیک فعالیت کرده است؛ همچنین موفق به همکاری با بسیاری از شرکت‌ها و برندهای معتبر و مشهور خارجی شده است. برای سفارش قطعات الکترونیکی از وب‌سایت رسام می‌توانید اینجا کلیک کنید.

 

سخن پایانی

در این مطلب به معرفی انواع قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها پرداختیم. قطعات الکترونیکی باعث می‌شوند مدار به درستی کار کند و در عملکرد آن اختلال ایجاد نشود؛ بنابراین برای یافتن ایرادها و همچنین تعمیر آن‌ها باید با انواع قطعات الکترونیک و کاربرد آنها آشنا باشید. برای مطالعه مقالات بیشتر در زمینه شناخت قطعات الکترونیکی، می‌توانید به وب‌سایت رسام مراجعه کنید. این وب‌سایت علاوه بر فروش انواع تجهیزات الکترونیکی، مطالب آموزشی مفیدی نیز در زمینه شناخت قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها منتشر می‌کند‌.

برای استعلام قیمت و خرید قطعات الکترونیکی روی لینک کلیک کنید.

همچنین انواع مختلف ic های کمیاب نیز تامین و در اختیار مشتریان عزیز قرار داده می شود. برای استعلام قیمت و خرید ic کلیک کنید.

اگر قطعاتی مدنظرتان است که در سایت پیدا نکردید برای سفارش قطعات الکترونیکی از خارج از کشور نیز می توانید اقدام نمایید. مجموعه رسام الکترونیک  واردات قطعات الکترونیک را نیز انجام می دهد.

همچنین انواع ترانزیستور نیز در مجموعه رسام ارائه می شود. برای استعلام قیمت و خرید ترانزیستور کلیک کنید.

پتانسیومتر تریمر و مولتی ترن نیز یکی دیگر از قطعات مهمی است که پیدا کردن آن ها در ایران کار سختی است. اما سایت رسام این قطعات را نیز از چین وارد می کند. برای استعلام قیمت و خرید پتانسیومتر تریمر و مولتی ترن کلیک کنید.

همچنین می توانید برای گرفتن قیمت و خرید دیود نیز به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.
خازن اس ام دی نیز از دیگر قطعات کمیاب در ایران می باشد که می توانید برای مشاهده قیمت و خرید خازن اس ام دی به صفحه مورد نظر مراجعه کنید.

 

کلیک کنید.!

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

6 دیدگاه در “آشنایی با قطعات الکترونیکی و کاربرد آنها

  1. حسینی زاده گفت:

    سلام
    مدتی پیش ازتون خرید داشتم خواستم فقط بگم خیلی از خریدم راضیم
    اولین خریدم بود و خیلی رضایت بخش بود .

  2. استوار گفت:

    سلام و وقت بخیر
    مطالب مفیدی بود فقط ممنون میشم علاوه بر اینها توضیحی مختصر و مفید هم در مورد رله ها و انواع آنها بدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *