کنترل جریانهای الکتریکی با دستگاههای الکترونیکی و با هدف پردازش اطلاعات و کنترل سیستمها انجام میشود. از مثالهای برجستهی این دستگاهها میتوان به ترانزیستور و دیود اشاره کرد که یکی از راههای مهم برای دسترسی به قطعات الکترونیکی وارد کردن آنها است. به همین جهت نیاز است تا در حد امکان نسبت به نحوه واردات قطعات الکترونیکی آگاهی یابیم.
اگر نگاهی به اطراف خود بیاندازید متوجه خواهید شد که دستگاههای الکترونیکی به بخش مهمی از زندگی ما تبدیل شده و زندگی ما را راحتتر کرده اند. به عنوان مثال گوشیهای موبایل شاید پرکاربردترین دستگاه الکترونیکی باشند که به جزئی جداییناپذیر از زندگی روزمرهی ما تبدیل شدهاند که گاهی برای تعمیر یا ارتقای آن نیازمند قطعات الکترونیکی جداگانهای هستیم.
با توجه به کمبود برخی قطعات الکترونیکی در بازار، وجود موانعی در برابر تولیدکنندگان داخلی و رشد سریع فناوری و تجهیزات هوشمند در ایران، نیاز به واردات قطعات الکترونیکی امری اجتنابناپذیر است که شرکتهایی این مر را تسهیل میبخشند. برای آشنایی با نحوه واردات قطعات الکترونیکی مختلف با ادامهی این متن همراه باشید.
قطعات الکترونیکی وارداتی به کشور
از قطعات رایجی که به کشور وارد میشوند میتوان به انواع خازن smd (مثلا خازن smd الکترولیتی)، ترانزیستور، دیود، آیسی، تجهیزات شبکه و مخابراتی، کانکتور و قطعات صنعتی اشاره کرد. شرکتهای مختلفی در سطح جهان این قطعات را تولید میکنند. از برترین شرکتهای تولیدکنندهی قطعات الکترونیکی در جهان میتوان به سامسونگ کرهای، هونهای تایوانی، هیتاچی ژاپنی، هانیول آمریکایی، میتسوبیشی ژاپنی، میدیای چینی، اشنایدر فرانسوی و هایر هنگکنگی اشاره کرد.
با توجه به دلایلی که در مقدمه بیان شد، نحوهی سفارش قطعات الکترونیکی از خارج و نحوه واردات قطعات الکترونیکی به کشور اهمیت زیادی دارد. شرکتهای مختلفی در زمینهی طی کردن مراحل واردات قطعات الکترونیکی از اروپا و سایر کشورها فعالیت میکنند که شرکت ریزموج الکترونیک رسام از جمله شرکتهای فعال در این زمینه است که محصولات مدنظر مشتریان را با بهترین قیمت و کیفیت در اختیار مشتریان قرار خواهد داد. این شرکت قطعات مهم و پرکاربردی چون دیود (یکسو کنندهی جریان که از چین و ترکیه وارد میشود) و خازن (ذخیرهکنندهی انرژی) را به کشور وارد میکند.
از چه کشورهایی قطعات الکترونیکی وارد میشوند؟
واردات قطعات الکترونیکی از اروپا، آمریکا، چین و هنگکنگ انجام میشود. با توجه به مقرونبهصرفه بودن خریداری از چین، حمل و نقل راحتتر نسبت به سایر کشورها و بهتر بودن روابط دیپلماتیک با دولت ایران، شاید چین بهترین گزینه برای سفارش و خرید قطعات الکترونیکی باشد.
مراحل و نحوه واردات قطعات الکترونیکی خارج از کشور
قطعات الکترونیکی از 2 مسیر هوایی و دریایی انجام میشود. مسیر واردات هوایی حدود 2 هفته و واردات دریایی تا 4 ماه زمان میبرد. نحوه واردات قطعات الکترونیکی مراحل کلی زیر را دارد:
– سفارش و خرید قطعهی الکترونیکی و سپس پرداخت به شرکتها از طریق حوالهی ارزی
– ارسال قطعهی الکترونیکی
– ترخیص از گمرک و تحویل آن به مشتری
در رابطه با حوالهی ارزی میتوان گفت که با حوالهی ارزی یک موسسهی مالی بنا به خواستهی مشتری از طریق یکی از بانکهای کارگزار خود در خارج از کشور حواله صادر میکند و بانک کارگزار مبلغ بیان شده توسط موسسهی مالی را به فرد موردنظر در خارج از کشور میپردازد.
چطور واردات و ترخیص قطعات الکترونیکی را انجام دهیم؟
با توجه به هزینههای انجام شده برای سفارش و خرید قطعات الکترونیکی نیاز است تا از مرجوع شدن یا متروکه شدن آنها در انبارهای گمرک جلوگیری گردد. بدین جهت توجه به نکاتی چون عدم ممنوعیت قطعهی وارداتی و بطور کلی قوانین مربوط به واردات ضروری است. همچنین پیش از واردات قطعات الکترونیکی بایستی به این نکته توجه داشت که نمونهای از محصولی که قرار است وارد شود مورد تایید قرار گیرد و سپس برای وارد کردن آن مجوزهای لازم گرفته شود. موارد بیان شده خود بیانگر و تاییدکنندهی این هستند که هر شخصی به تنهایی نمیتواند واردات مراحل ترخیص قطعات الکترونیکی را طی کند و یا نسبت به مراحلش آگاهی کاملی داشته باشد. مگر اینکه مهارت کافی یا آگاهی کامل از قوانین گمرک داشته باشد.
برای ترخیص کالا از گمرک مراحل زیر باید طی شوند:
– ثبت اظهارنامهی وارداتی از طریق سامانهی گمرکی
– احراز هویت صاحب کالا یا شرکت موردنظر و ثبت اظهارنامهی ی قطعات
– کنترل و تعیین ارزش قطعات الکترونیکی
– دریافت مجوزهای لازم
– پرداخت هزینهی گمرکی
مبحث کنترل کیفیت هم با توجه به وجود گمرک در مسیر واردات اهمیت بالایی دارد؛ چرا که در صورت مشکلدار بودن کالای وارد شده، مرجوع کردنش دشوار خواهد بود و هزینه و زمان زیادی هدر میرود.
نحوه واردات قطعات الکترونیکی از طریق شرکتها
اگر قرار باشد قطعات مستقیما از شرکتهای خارجی خریداری و وارد شوند، مراحل طاقتفرسای بیان شده باید طی شود. همچنین تحریمها خود عاملی برای نیاز به شرکتهای وارداتی به جای واردات انفرادی هستند. در خیلی از موارد هم واسطههایی در مسیر تهیهی قطعات الکترونیکی وجود دارد که دسترسی به آنها را پیچیدهتر و زمانبرتر میکند که در نتیجه نیاز مبرمی به کاهش میزان واسطهها در این میان حس میشود. بدین جهت با خرید کردن مستقیم از فروشندگان و شرکتهای معتبر مشکلات بیان شده حل میشوند.
شرکتهایی در داخل کشور با نحوه واردات قطعات الکترونیکی آشنا هستند و در آن زمینه فعالیت میکنند که شرکت ریزموج الکترونیک رسام از جملهی آنان است و کلیهی مراحل واردات قطعات قطعات الکترونیکی از اروپا، آسیا و آمریکا را انجام میدهد که البته همانطور که پیشتر بیان شد، چین بهترین و مناسبترین گزینه برای کشوری است که واردات از آن انجام میشود.
سهولت سفارش از شرکت های معتبر
از طریق چنین شرکتهایی میتوان قطعات الکترونیکی را از خارج سفارش داد که خود این شرکتها با ترخیص قطعات از گمرک واردات را تسریع و تسهیل میکنند. البته باید در نظر داشت که این شرکتها اعتبار کافی را داشته باشند و از افراد متخصصی برای رسیدن به اهدافشان استفاده کنند و حتی خدمات مشاورهای مناسب برای کمک به انتخاب قطعات مناسب توسط مشتریان داشته باشد. قطعات وارداتی توسط این شرکتها بایستی کیفیت کافی را داشته باشند و در مدت زمان مشخصی نیز بتوانند قطعات سفارشی را تحویل مشتری دهند.
شرکت ریزموج الکترونیک رسام تیم پشتیبانی قویای با پاسخگویی قوی دارد که در تعداد بالای سفارش و صرفهجویی در زمان اهمیت خود را بیشتر نشان میدهد. بعلاوه گارانتی معتبر، تنوع قطعات و قیمت مناسب از سایر مزیتهایی است که خرید از رسام برای مشتری بدنبال خواهد داشت.
مزایای واردات قطعات الکترونیکی از خارج
با سفارش قطعات الکترونیکی از خارج از کشور به تنوع بالایی از قطعات الکترونیکی تولیدشده توسط شرکتهای بزرگ و معتبر دست مییابیم. همین تنوع دسترسی به قطعات شرکتهای مختلف این امکان را فراهم میکند که به قیمت مناسبی برای قطعهی موردنظرمان دست یابیم. این قطعات وارد شده درصورتیکه از شرکتهای معتبری خریداری شده باشد، کیفیت مناسب و اصالت کافی هم خواهند داشت که در نتیجه به محصولاتی با کیفیت، با ارزش و معتبر دست خواهیم یافت. از آنجا که تولیدکنندههای خارجی تولید بیشتری هم دارند، محدودیتی در سفارش قطعه نخواهیم داشت.
غالب واردات رسام از کشور چین است که میتوان گفت بهترین گزینه در بین تولیدکنندگان قطعات الکترونیکی برای ایرانیان است؛ چرا که هم قیمت مناسبی دارند و هم تنوع و کیفیت محصولات چینی بالاست. لازم بذکر است که محصولاتی را که در چین تولید نمیشوند رسام از سایر کشورها وارد میکند.
حرف آخر
از آنجا که نحوه واردات قطعات الکترونیکی پیچیده و زمانبر است و هم نیازمند شناخت زیادی از شرکتها و نحوهی سفارش قطعات الکترونیکی خارج از کشور، شاید بهتر باشد که از طریق شرکتهایی که در زمینهی واردات قطعات الکترونیکی فعالیت دارند برای این کار اقدام کرد. موارد مهمی که باید برای انتخاب چنین شرکتی در نظر گرفت اعتبار شرکت، وجود ضمانتنامه و قیمت است تا مبادا هزینه و زمانی بیش از حد مجاز صرف شود.
به نظر شما آیا نکات دیگری هم علاوه بر موارد گفته شده برای انتخاب شرکتی که مراحل واردات قطعات الکترونیکی خارج از کشور از طریق آن انجام میشود وجود دارد که توجه به آنها در هنگام خرید قطعات الکترونیکی ضرورت داشته باشد؟